top of page

Hotel Hatten Sponsor Bot Melaka River Cruise Sempena Tahun Melawat Melaka 2024

2354856.jpg

Pengusaha hotel kanan berhasrat untuk mempromosikan Tahun Melawat Melaka 2024 (TMM 2024) dengan mengetengahkan perkhidmatan bot Sungai Melaka River Cruise. Pengurus besar kumpulan Hatten Hotels Worldwide Datuk Chuck Kassim berkata tiga daripada bot itu telah diubah suai dengan pelekat logo hotel untuk memberikan rupa baharu kepada kapal ketika meredah sungai. 

 

“Sasaran kami untuk menaja ketiga-tiga bot itu adalah untuk meningkatkan reputasi Melaka sebagai destinasi percutian popular, terutamanya perkhidmatan pelayaran sungai. “Bot-bot itu kelihatan lebih bertenaga dengan rekaan baharu 'balutan' dan saya harap ia akan memberi impak yang ketara untuk TMM2024,” katanya selepas pelancaran balutan oleh pengerusi jawatankuasa pelancongan, warisan, seni dan budaya Melaka Datuk Abdul Razak Abdul Rahman pada hari Rabu (25 Okt).

 

Terdahulu, Abdul Razak berkata kerajaan negeri giat melaksanakan promosi TMM 2024 di luar negara khususnya ke negara jiran bagi menarik pelancong asing. Beliau berkata promosi itu akan dijalankan di Indonesia, Brunei dan Kemboja dengan Bahagian Promosi Pelancongan Melaka bekerjasama dengan ejen pelancongan di negara masing-masing. Tambahnya, pameran akan diadakan untuk menjual tiket atau pakej pelancongan sempena TMM 2024.

bottom of page